Tjenester og utstyr som selges for ditt kjæledyr

Jeg har hatt hunder i mange år, familien hadde også katter, hester og kaniner. Så kjæledyr er noe jeg er godt vant med. Når jeg hadde hund var det stort sett et bad i et skogsvann, men dette var korthårede hunder. Men i dag er det vanlig at hundeeiere kjøper tjenester for å pleie hunden, det er alt fra vask, klipp og annet velvære.

Pelsstell

Det med å klippe å vaske hunden sin, er det mange som setter bort til profesjonelle. Det har en del år eksistert egne salonger som tar seg av dette, en del raser har krevende pels og en del hunder brukes også på utstillinger.

Men når jeg tenker på de hundene jeg har hatt, ser jeg ikke helt poenget eller behovet for å kjøpe slike tjenester. Med unntak av en Cocker Spaniel som hadde en pels som vokste veldig raskt, der krevdes det mye arbeid med pelsen.

Mange produkter på markedet
Mange produkter på markedet

Mange produkter på markedet

Ved å søke på internett, er det lett å se at det finnes svært mye å få kjøpt av produkter. Tenker i denne sammenheng først og fremst på hunder, hvis du velger å ta klippen selv for eksempel. Men egnes hundesjampoer er også å få kjøpt, de sjampoene vi selv bruker inneholder ofte for mye parfyme.

Det første du bør anskaffe deg, er en god klippemaskin. Her lønner det seg ikke å velge det billigste, ved å gå noen prisklasser opp vil du oppleve at klippen går langt bedre. De dyrere modellene har ofte bedre batterikapasitet og har ofte sterkere motor, noe som kan komme godt med om du har en hund med mye og tykk pels. Bladene er ofte bedre de også.

Salonger
Salonger

Salonger

Men om det skulle være slik at du har en hund som er krevende, i situasjonen med klipp og kanskje vask også, finnes det hjelp å få.

Over hele landet er det salonger som driver med dette, priser varierer veldig så det kan lønne seg å sjekke litt rundt.

Forskjellige behov

Som jeg var litt inne på, behovene er så klart ikke de samme. Tenker da først og fremst på type hund, og hva den skal brukes til. Vår Amerikanske Cocker Spaniel, ble klippet for å holde pelsen nede. Denne hunderasen har jo lang pels, og det krever mye stell for å holde den slik det skal være etter boka. Men vi hadde den ikke på utstilling, så vi tenkte mer det praktiske enn det estetiske. Siden det var en familiehund, ble det en del skogturer med hund og barn, om den ikke var nyklippet spesielt på mage og ben så hadde vi en stor jobb med å fjerne kvister fra pelsen når vi kom hjem.

Men klippen valgte vi å la en salong utføre, de hadde kompetansen og ikke mint skikkelig utstyr til å gjøre jobben. Men vask utførte vi selv, selv om mange også lar salonger ta seg av også den jobben.

Det er en del som reiser rundt til kundene, slik at man slipper å oppsøke salongen selv. Dette er sikkert praktisk for mange, spesielt for eldre mennesker.