Noen trender som er kommet tilbake

Dette spørsmålet er det mange som stiller seg, inkludert meg selv. Vi ser det i de fleste bransjer at ting som var populære og på moten tidligere, dukker opp igjen. Dette forekommer nok mest innen tekstilbransjen, men så absolutt ikke bare der. Jeg tenker at dette skyldes at de ikke klarer å finne på nye trender og stiler heler tiden, men er det virkelig slik? Vet ikke om jeg har noe svar på det, men tenkte å sette fokus på noen comeback her.

Behov for å skru tiden tilbake

Jeg tenker at vi mennesker har et grunnleggende behov for å se tilbake, altså det ligger noe retro i oss alle det er min påstand. Det kan være at antrekket, sykkelen, sofamodellen eller for den saks skyld musikken er noe du husker selv fra barne eller ungdomstiden. Det kan også være at dette er noe du har sett i album fra dine foreldre eller besteforeldre sin ungdomstid, men uansett er det spennende for de fleste av oss.

Vinylplater

De som er eldre enn 30 år husker nok godt tiden med vinylplater, det var ikke mange hjem som ikke hadde en platespiller. De mest ivrige hadde hundrevis, for ikke så tusenvis av plater i samlingen sin. Så kom CD for fullt, da var dagene talte for vinylplatene ble det hevdet. Men det ser vi i dag at ikke stemmer, vinyl er på full fart tilbake og det selges vinylplater som aldri før. Hvem ville trodd det bare for noen år siden? Siden vi er inne på musikk og musikkbransjen, vil jeg trekke frem kassettens skjebne som på mange måter kan sammenliknes med vinylplaten. Også her ser vi at ting er på vei tilbake til det gamle, det selges i dag kassetter igjen men klart ikke i samme volum som tidligere.

Vinylplater
Vinylplater

Rumpetasker

Her hopper vi rett fra musikk til tja, la oss kalle det klær eller tilbehør. Jeg snakker om rumpetasken, det er nok mange som har hatt en slik med seg på ferieturen. Den kan brukes både foran og bak, men navnet rumpetaske henger litt ved den uansett. Rumpetasken ble i sin tid sett på som litt «Harry» Den hadde helt klart sin storhetstid på 1980-1990 tallet, jeg kan selv skrive under på at jeg var en ivrig bruker av denne. Jeg brukte den utelukkende for at jeg synes det var veldig praktisk, spesielt på sommerstid med kun shortslommer å legge lommebok og nøkler i. Det var noen som sammenliknet det å bruke rumpetaske som like harry som det å bruke sokker i sandalene, for meg spiller det ikke noen rolle om det er harry eller ikke, jeg tenker mer på det praktiske. For en tid tilbake dukket Helen Mirren opp med rumpetaske på den røde løperen, dette skjedde under premieren for filmen «The Great Wall» i Los Angeles. Det hevdes at det var dette som fikk fart på bruken av rumpetasker igjen, det skal altså ikke mer til for å få gamle trender og moter tilbake.