Kjøp & salg av sykler

Mitt forhold til sykler er ganske spesielt, jeg har hele mitt liv hatt interesse av dette fremkomstmiddelet. Ja for det er jo nettopp det det er, altså et fremkomstmiddel. Men mange ser kun på sykkel som noe man trener på, men for min del er det en kombinasjon av nytte og trening. Men hva skjer med alle de syklene som er hensatt? Den gamle DBS ‘en i garasjen? Eller sykkelen som bestemor brukte på 1950-tallet?

Innbytte

En del forretninger tar din gamle sykkel i innbytte ved kjøp av ny sykkel, men det gjelder det samme her som ved innbytte av bil. Du må regne med en lavere pris enn det du ville fått om du selger den selv, men fordelen er jo at det er enkelt. De store kjedene som XXL og G-Sport tar nok ikke innbytte, men typisk egne sykkelforhandlere tar ofte innbytte.

Brukte sykler

Om man skal handle brukt sykkel, kan det være kjekt å kjøpe den hos forhandler. Som jeg nevnte er det en del som tar innbytte på brukte sykler, man kan finne flotte sykler i denne kategorien. Disse syklene er ofte ordnet, med justering av gir, bremser og liknende. Det er ikke uvanlig at det gis 3 måneders garanti.

Marked

Det arrangeres også egne sykkelmarked, her er det mulighet for å gjøre gode kjøp. På loppemarked kan man også finne mye flotte sykler, men også en del sykler som ikke er i teknisk god stand. Men om man liker å skru litt selv, kan man få mye sykkel for pengene. Det kan ofte være bare småtteri som skal til for at den kan brukes, typisk er morkne dekk som må skiftes ut. Eldre sykler har jo mindre utstyr, så dette gjør det jo enklere og billigere å sette i stand også.

Internett

Internett
Internett

På internett ligger det mange sykler, både nytt og brukt. Så dette kan være noe å vurdere om man er på utkikk etter sykkel, men det kan være lurt å ha med seg en sykkelkyndig person når man skal handle.

Hva med reparasjon og service?

Det er alltid lurt å tenke på hva som skjer etter at man har handlet en sykkel, dagens moderne sykler krever en del service og ettersyn. Det er spesielt gir og bremser som er utsatt, men også krank og gaffel krever kompetanse og verktøy for å kunne reparere. Et tips her er å bruke egne sykkelverksteder, disse kan faget sitt og er ofte billigere enn de store kjedene. En del av disse sykkelverkstedene, har også salg av både nytt og brukt. Tipset er derfor å handle sykkelen på slike steder, det er kjekt om det skulle oppstå garantisaker. Men også på vanlige servicer og reparasjoner, ved å følge opp disse vil du ha en god sykkel i lang tid. Prismessig er det ofte slik at de store kjedene er billigere, men ikke alltid. Men jeg vil faktisk heller betale noe mer for sykkelen, med den tryggheten at de faktisk kan hjelpe deg når du trenger det.