Bytte av produkter

Det med å bytte produkter, kan se ut til å bli mer og mer populært. Tenker da både på internett men også markeder, det kan virke som markeder ofte blir brukt til dette. Har selv prøvd det noen ganger, den gang for mine barn. Ordningen er kort og godt genial, og kan arrangeres på mange forskjellige måter. Det finnes egne Facebook grupper som man kan melde seg inn i, det er jo kjekt med nettverk for å finne ut hva som ligger ute av produkter. Med nettet har jo mulighetene økt veldig, i alle fall for å få markedsført seg.

Det meste kan byttes

Det meste kan byttes
Det meste kan byttes

Det meste vi har liggende, som ikke lenger er i bruk kan potensielt byttes. Det som for deg ikke lenger har noen nytteverdi, kan jo være andre som trenger. Jeg ser for meg at det ofte er klær man bytter, i alle fall om vi tenker helt dagligdagse produkter. Men om man tenker mer smalt, vet jeg at det innen visse miljøer også er vanlig med bytting. Ta for eksempel innen bil, det er mange som har dette som hobby. Deler og for den saks skyld hele kjøretøy, byttes på markeder, internett, bilutstillinger.

Bytting av forbruksartikler

Jeg velger å tenke klær som forbruksartikler, jeg ser for meg at det er her det ligger størst potensiale for bytting. Med forbruksartikler, tenker jeg nok mest på klær og annet utstyr og tilbehør til barn. Dette er naturlig nok for at barn ofte vokser ut av størrelser, gjerne lang tid før klesplagget er utslitt.

Mammagrupper og foreldregrupper

De fleste av oss vet hva det koster å ha barn, ikke minst når det gjelder innkjøp av klær og utstyr. Jeg vet av egen erfaring at både mammagrupper, barnehager, skole/SFO, idrettslag har satt veldig fokus på dette med bytting. Noen ganger kan det være klær, men det er mye man har liggende om man begynner å tenke seg om. Sportsutstyr er nok det som kommer på en god andreplass, her er det ofte snakk om ganske dyre produkter også.

Hva med skiene som ble for korte i fjor? Eller sykkelen som skulle vært et par rammestørrelser høyere? Idrettslag som driver med barne- og ungdomsgrupper, har blitt mye flinkere til å avholde kvelder hvor foreldre tar med seg det de vil bli kvitt. Det er nok en blanding av «Gis bort» «Bytte» «Salg» Uansett vil man komme billigere fra det enn ved å kjøpe nytt.

Mammagrupper og foreldregrupper
Mammagrupper og foreldregrupper

Skolen

Her har det også skjedd mye de siste årene, det er fokus på at alle barn skal ha mulighet til å være med på det skolen foretar seg. Tenker kanskje spesielt på aktivitetsdager og skoleturer, det dukker fort opp behov som for mange kan være vanskelig å dekke. Har selv opplevd at skolen har tatt initiativ til byttehandler, for eksempel på foreldremøte. Veldig ofte har alle blitt fornøyde, og ikke minst barna selv. Det er ikke flaut lenger å komme med skiene til vennen på skidagen, det har skjedd en positiv holdningsendring både hos foreldre og barn på dette område.