Brukthandel på nett & marked

Vi er blitt veldig flinke til å selge videre ting & tang vi ikke har behov for, det aller mest selges via internett men det finnes fortsatt markeder for slikt. Jeg ser for meg mange boder med et yrende folkeliv, lukten av nystekte vafler og kaffe er ikke vanskelig å kjenne. Det er kanskje i en park på Grünerløkka, eller for den saks skyld i skolens gymsal på Vinstra i Gudbrandsdalen. Ofte er det idrettslag, skolekorps eller en ideell organisasjon som står bak slike arrangement.

Finn.no

Det er ikke noen tvil om at dette nettstedet er det mest brukte for kjøp og salg, et raskt søk viser meg at det for tiden ligger nesten 200 000 artikler under kategorien møbler og interiør. Hvis vi ser på kategorien antikviteter og kunst ligger tallet på godt og vel 70 000, som vi forstår er det store mengder som omsettes her.

Markedsplasser

Ordet marked eller markedsplass høres ganske så gammeldags ut, men sannheten er at det finnes en del marked som samler store mengder kunder den dag i dag. Blant disse kundene finnes det nok en del samlere, i alle fall om vi tenker antikviteter og kunst. Ved å besøke markedet fremfor å handle på nettet vil du jo i tillegg få med deg det sosiale, og en tur ut i byen eller i bygda.

Markedsplasser

I Oslo kan det nevnes at det arrangeres store marked blant annet i bydeler som Grønland og Grünerløkka, erfaringene viser at dette er svært populært og muligheten for å gjøre et godt kjøp er stor. Navn som Birkelund Marked er kjent for mange langt utenfor bydelen, markedet har eksistert siden 2003 og holder åpent nesten hver eneste søndag hele året. Det selges det meste på dette markedet, vi snakker hovedsakelig om artikler fra 1940-tallet og helt opp til vår egen tid. Et marked er så klart ikke bare for de som vil kjøpe, kanskje like viktig er det at noen selger noe. Da er det viktig å merke seg at det fra 2016 har kommet et krav fra Politiet om å søke om en «Brukthandlerbevilling» Markedet åpner for faste selgere men også for de som brått finner ut at de har litt for mye liggende i boden eller loftet som de ønsker å kvitte seg med.

Oslos eldste marked

Vestkanttorvet finner du like ved Frognerparken, hver lørdag siden 1989 har man kunne besøke alle salgsboder i jakten på det gode kjøpet. Dette markedet som selger antikk, brukt og klær er svært populært, ønsker du å søke om salgsplass her anbefales det å være tidlig ute. Markedet er i tillegg til å være kjent for mye flott til salgs og gode besøkstall, også kjent for sine gode vafler. En kopp kaffe og nystekt vaffel er aldri feil, i tillegg til at man kan treffe kjente og kanskje en nabo. Det finnes ikke mange regler her, faktisk bare to: 1) Ta med godt humør når du kommer 2) Ta med søpla når du drar. Jeg er ikke i tvil hva jeg skal på min neste tur til hovedstaden i alle fall.